EPoC tim Srbije

Ko smo mi?

Mi smo tim stručnjaka iz oblasti obrazovanja, sertifikovanih za primenu EPoC testa. Tim radoznalih, posvećenih i smelih da probaju, inoviraju i proveravaju ustaljenu praksu, onih koji veruju da je izuzetno važno otkrivati i podsticati dečiju kreativnost i tako stavrati kreativne ljude koji će uticati na našu budućnost.

Kako smo počeli?

EPoC tim Srbije nastao je nakon održane edukacije o EPoC testu koju je vodio prof. sc. Taisir Subhi Yamin (u Novom Sadu, 23. i 24 novembra 2018) iz želje za daljim zajedničkim radom na primeni EPoC testa u Srbiji i na podsticanju identifikacije potencijalno kreativne dece i mladih. Prvi organizacioni sastanak Tima održan je u Novom Sadu 13.12. 2018. na poziv dr Lade Marinković. 
Tom prilikom predloženi su ciljevi na kojima će raditi EPoC tim Srbije.

Naša misija:

Primenom EPoC testa, mi smo tim koji pomaže školama i predškolskim ustanovama da pruže adekvatno i kvalitetno obrazovanje, identifikujući potencijalno kreativne u funkciji podsticanja učenika. Profil učenika omogućava svim zainteresovanim stranama uvid u sposobnosti i sklonosti svakog pojedinca i smernice za adekvatan dalji razvoj.

Naša vizija:

Težimo da postanemo tim koji svoje znanje širi i deli širom Srbije i omogućava u redovnoj nastavi obogaćivanje programa na način da se uvažavaju individualne sklonosti svih učenika, a najsposobnijima dozvoljavamo da se iskažu.